Gezonde school

Come4sports:

Wij werken als school veel samen met C4S van het Welzijnskwartier. De kinderen doen vaak mee aan de toernooien in de schoolvakanties. Come4Sports is sinds 2011 actief op basisscholen in gemeente Katwijk. Het doel is om kinderen meer te laten bewegen door middel van diverse activiteiten in samenwerking met scholen en verenigingen. Come4Sports heeft een zeer divers aanbod verdeeld over het schooljaar. 

Naschools Sportaanbod

Iedere dag 60 minuten bewegen is de norm voor basisschoolkinderen. Met de Sportkalender kan ieder kind daaraan voldoen. Come4Sports is bijna elke schooldag actief op één of meerdere locaties in de gemeente.

Fruitdag:
 
Iedere woensdag eten de kinderen fruit en groente op school. Zij nemen fruit en/of groente mee om als tussendoortje te eten na de kleine pauze. 

Schoolfruit:

Dit schooljaar doen wij weer mee met EU-schoolfruit. Dit houdt in dat wij gedurende 20 weken gratis fruit krijgen voor de kinderen! Wij proberen de kinderen dan iedere dag fruit te laten eten. 

Waterdag:

Water drinken is gezond! Dat weten we natuurlijk allemaal, en daarom hebben alle kinderen een mooie drinkbeker gehad van Come4Sports. Wij hebben we op dinsdag en woensdag waterdag. De kinderen nemen dan hun bidon mee naar school. Op donderdag mag de bidon weer mee naar huis, om schoongemaakt te worden. Natuurlijk is het toegestaan om de bidon op meer dagen te gebruiken. Heel graag zelfs!

Schoolplein:

Bij buitenspelen hoort ook lekker intensief spelen. Door verschillende kleine sportveldjes aan te leggen zijn de kinderen op ons plein erg veel in beweging. De pauzes zijn gesplitst, waardoor de kinderen veel bewegingsvrijheid hebben. 

10:15 - 10:30  groep 3 , 4 en 5/6
10:30 - 10:45  groep 7 en 8

Er zijn speelmaterialen aangeschaft en wij merken dat de kinderen een uur lang in beweging zijn. Vaak blijven de kinderen na schooltijd nog even hangen op het plein om te spelen. 
De groepen 1 en 2 spelen dagelijks op het plein. Zij hebben een eigen plein met materialen. 

Bewegingsonderwijs:

In de kleutergroep staat bewegen dagelijks op het programma. Zij hebben een eigen speelzaal. 
Het vak bewegingsonderwijs voor de groepen 3 t/m 8 wordt gegeven door juf Pauline (groep 5/6), juf Janique (groep 4) en juf Lisette (groep 8). Dit is iedere woensdag in sporthal Cleijn Duin.