Gezonde school

Come4sports:

Wij werken als school veel samen met C4S van het Welzijnskwartier. De kinderen doen vaak mee aan de toernooien in de schoolvakanties. Come4Sports is sinds 2011 actief op basisscholen in gemeente Katwijk. Het doel is om kinderen meer te laten bewegen door middel van diverse activiteiten in samenwerking met scholen en verenigingen. Come4Sports heeft een zeer divers aanbod verdeeld over het schooljaar. 

Naschools Sportaanbod

Iedere dag 60 minuten bewegen is de norm voor basisschoolkinderen. Met de Sportkalender kan ieder kind daaraan voldoen. Come4Sports is bijna elke schooldag actief op één of meerdere locaties in de gemeente.

Fruitdagen:
 
Op maandag en dinsdag nemen de kinderen van thuis fruit mee naar school. Op woensdag tot en met vrijdag zorgt de school voor fruit. 

Schoolfruit:

Dit schooljaar zoeken we samenwerkingspartners uit de regio om samen op te trekken. Fruitaanbieders helpen ook dit jaar de Sjaloomschool om een gezonde school te zijn. Helpt u ook mee? 

Waterdag:

Water drinken is gezond! Dat weten we natuurlijk allemaal, en daarom hebben alle kinderen een mooie drinkbeker gehad van Come4Sports. Wij stimuleren water drinken op school. Helpt u ons om maandag tot en met vrijdag de kinderen voldoende water te laten drinken?  Op vrijdag gaat de bidon mee naar huis om schoongemaakt te worden. U kunt er ook voor kiezen om elke dag voldoende water van huis uit mee te geven. 

Schoolplein:

Bij buitenspelen hoort ook lekker intensief spelen. Door verschillende kleine sportveldjes aan te leggen zijn de kinderen op ons plein erg veel in beweging. De pauzes zijn gesplitst, waardoor de kinderen veel bewegingsvrijheid hebben. 

10:15 - 10:30  groep 3 , 4 en 5/6
10:30 - 10:45  groep 7 en 8

Er zijn speelmaterialen aangeschaft en wij merken dat de kinderen een uur lang in beweging zijn. Vaak blijven de kinderen na schooltijd nog even hangen op het plein om te spelen. Helaas is dit door Corona nu lastiger geworden. We hopen op betere tijden. 
De groepen 1 en 2 spelen dagelijks op het plein. Zij hebben een eigen plein met materialen. 

Bewegingsonderwijs:

In de kleutergroep staat bewegen dagelijks op het programma. Zij hebben een eigen speelzaal. 
Het vak bewegingsonderwijs voor de groepen 3 t/m 8 wordt gegeven door juf Pauline (groep 5/6), juf Janique (groep 4) en juf Lisette (groep 8). Dit is iedere woensdag in sporthal Cleijn Duin.