Onderwijs 2 - 6 jaar

Van peuter naar schoolkind

In het voormalige kleutergebouw uit 1974 wordt de focus gelegd op de basis van het onderwijs vanaf twee jaar. De Sjaloomschool werkt samen met Peuterspeelzaal "De Torteltuin" aan onderwijs voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. De ontwikkeling van "dreumes" naar schoolkind betreft hier een unieke begeleiding in een nieuw concept. Vanaf het schooljaar 2021-2022 starten medewerkers op deze locatie met een unieke onderwijsontwikkeling. Een dreumes wordt dan gezien als een 'jonge peuter' en groeit op tot schoolkind om vervolgens vanaf 7 jaar te kunnen starten in het hoofdgebouw.
Taalontwikkeling 
Het is belangrijk om te bedenken dat er binnen de normale taalontwikkeling grote verschillen zijn tussen kinderen. Sommige kinderen praten rond hun 1e verjaardag, terwijl andere kinderen rond hun 2e verjaardag hun eerste woordjes zeggen. Daarnaast kunnen kinderen een tijdje stil lijken te staan in de taalontwikkeling en dan ineens een 'sprintje' m​aken. Dit is heel normaal. (bron Hanzehogeschool Groningen). 

Op de Sjaloomschool onderschrijven wij deze ontwikkeling en werken wij samen met ouders op een unieke locatie aan de stevig basis voor de toekomst van de kinderen in Katwijk. Taalonderwijs start al vroeg in de thuissituatie. Niet voor iedereen is deze situatie hetzelfde. Wij ondersteunen en begeleiden u en uw kind bij de basis van het leren op school in combinatie met de voortzetting van taalontwikkeling thuis. Individuele leerroutes en plannen van aanpak horen bij onze dagelijkse praktijk. Wilt u meer weten? Stuur dan een e-mail naar aanmelden.sjaloomschool@Prohles.nl of bel naar de school om een afspraak in te plannen.

Doorkijkje