Tussenschoolse opvang

Een team van ouders werken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aan een veilig pauze klimaat op school. De enthousiaste groep is vanaf februari 2021 begonnen aan een mooie uitdaging met elkaar om tussen-de-middag voor onze kinderen te zorgen.
Onze persoonlijke aanpak staat centraal bij de pleinwacht. Wij werken met een vast overblijfteam bestaande uit een coördinator en een aantal pleinwachten en streven ernaar zoveel mogelijk dezelfde overblijfmedewerkers voor de groep te hebben. Zo leren onze medewerkers de kinderen kennen en voelen de kinderen zich veilig en vertrouwd. Elk kind wordt gezien en krijgt aandacht. Wij kijken naar wat de kinderen nodig hebben voor een gezellig tijd op het schoolplein. Zo hebben de leerkrachten even rustig de tijd om gezellig te lunchen.
Onze pleinwachten houden alles nauwlettend in de gaten en hebben een actieve houding op het plein. Wanneer daar behoefte aan is kunnen wij ook extra activiteiten organiseren.

Om ervoor te zorgen dat de leerkrachten de lessen 's middags weer vlot kunnen starten doen we direct na het overblijven een warme overdracht naar de leerkracht. Zo weet de leerkracht wat er gespeeld heeft. Onze school heeft een eigen coördinator, zodat er een centraal aanspreekpunt is voor de school. Ook in het geval van calamiteiten staan onze vrijwilligers paraat.

TSO